top of page

Hvordan bruke buddhas lære for å skape bedre liv for oss og planeten? - fra inspirasjonsmøtet 17.10

Mens høstmørket senket seg rundt oss samlet 14 mennesker seg for å møtes og snakke om noe av det viktigste i våre liv.


Maitreyashila ønsket velkommen og inviterte til en liten stund i stillhet før Gunaketu startet to delerunder. Først en der vi fortalte om oss selv og egen dharmapraksis. Det var herlig å se store forskjeller der noen er helt ferske både til arbeid med bærekraft og dharma mens andre har holdt på med det i årtier. Det lover godt for å se med både nye og gamle øyne (som Joanna Macy kaller det). Deretter tok vi en runde og fortalte om det vi er inspirert av og eventelt vil bidra med, som Kevin skrev opp på en flipover. Det ble også en inspirerende bukett av ideer og ønsker.


Til slutt delte vi oss i tre grupper for å finne neste skritt.

En gruppe vil utforske hvordan vi kan fremme forståelse for hva økobuddhisme er og hvordan vi kan tilføre buddhistiske perspektiver og praksiser i pågående og nye tiltak for bærekraft. Gunaketu vil følge opp denne gruppen.


En annen gruppe utforsket aksjoner og bestemte å engasjere med

  • Stopp Oljeletinga med sakte, meditative gange mandag 30.10

  • Den store klimamarkeringen 20.11

  • White Thursday 23.11

Maitreyashila vil følge opp denne gruppen og arrangementer vil komme på hjemmesiden og Fb gruppen.


En tredje gruppe møtts på zoomm og snakket om plantebasert mat som en vei inn til å endre flere holdninger angående bærekraft, og hvordan dette kan gjøres via barnehager. Erlend eller Lonneke vil følge opp denne


Dette var en inspirerende start - og vi har bruk for mange flere - det gjelder også deg ;-) Dette blir gøy! Meld din interesse her:

14 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page